Çin koronavirüsü yendi

Çin, koronavirüsün üstesinden gelmeyi başardı. Sars salgınından dersler çıkan ve tecrübe edinen Çin, virüsle baş etme konusunda dünyaya örnek oldu. Şimdi, Çin'in nasıl başarılı olduğunu ve sağlık çalışanlarının zafer görüntülerini ekranlarınıza getirelim.

Çin koronavirüsü yendi

2019 Aralık ayında ortaya çıkan koronavirüs, neredeyse tüm dünyaya yayıldı. İlk çıktığı ülke tartışmalı olsa da hastalık ilk olarak Çin'de tespit edildi. Mücadele Çin'de başladı.

SARS gibi daha tehlikeli bir virüsü yenmeyi başaran Çin, bu salgında da dünyaya örnek olacak uygulamalar ortaya koydu.

Vatan Partisi'nin Çin temsilcisi Adnan Akfırat, konuyu enine boyuna inceledi. Akfırat'ın yazısına göre, ortaya çıkan sorunlar, düzgün işleyen eşgüdüm düzeneği sayesinde hızla çözüldü.

Koronavirüs ile mücadele için özel hastaneler oluşturuldu. 28 Ocak’ta Huanggang kentinde bin yataklı bölgesel sağlık merkezi hizmete başladı.

Wuhan’da ise 10 günde, binden fazla yatak kapasiteli hastaneler kuruldu.

Evlerinden çıkmamaları istenen halkın gıda, temizlik, ilaç ve maske ihtiyaçları örgütlü bir şekilde karşılandı.

Çin Halk Kurtuluş Ordusu salgın ile mücadelede görevlendirdi. ÇHKO’nun hastaneleri, sağlık personeli salgınla mücadelede sorumluluklar üstlendiler.

Çin’in diğer bölgelerinden nitelikli sağlık personeli takviyesi yapıldı. Bu süreçte Çinli doktor Li Venliang, adı sıkça duyuldu.

Virüs tehdidini ilk fark eden ve meslektaşlarını uyaran Çinli doktor, kişisel bloğu üzerinden halkı uyarmıştı. Yalan iddialarda bulunduğu gerekçesiyle polis tarafından sorgulanmıştı.

Gerçeğin anlaşılmasıyla görevine devam eden doktor, mücadele sırasında, hastalıktan yaşamını yitirdi.

Çin, virüsle mücadelede, kara poropagandalara geçit vermemek için hergün aynı saatte açıklama yaptı. Bilgiler en net şekilde halkla paylaşıldı.

Çin, 21. yüzyılın bütün teknolojik imkanlarını kullanarak, halkı seferber ederek örnek bir mücadele yürüttü. Salgını durdurdu, vaka sayısını azalttı. Şimdi Çin virüsle mücadelede diğer ülkelere el uzatıyor.

Bu görüntüler de zaferin ilanı. Büyük çaba sarfeden sağlık çalışanları haftalarca çıkarmadığı maskeleri arttık çıkarmaya başladı.

ulusal.com.tr

koronavirüs çin