Mersin’de TGB’liler terörü protesto etti

MERSİN'de Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri terör olaylarını protesto etti.

Mersin’de TGB’liler terörü protesto etti

İstasyon Meydanı'nda toplanan TGB üyesi 100 kişilik grup, 'Bir değil, birliğiz. Hepimiz Mehmetçiğiz' pankartı açtı. 'Mehmetçiğin katili Amerika', 'Vatan sana canım feda', 'Ordu millet el ele tam bağımsız Türkiye' ve 'Kahrolsun PKK' sloganları atarak Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Evi'ne kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan TGB Mersin İl Başkanı Gülşah Tireng, Ankara'da ve Diyarbakır'daki terör saldırılarını lanetlediklerini söyledi. Teröre karşı tüm milletin tek hedef doğrultusunda birleştirmesi gerektiğini belirten Tireng, şunları söyledi:

"Ankara'da gerçekleşen alçak saldırının öncesinde ve sonrasında yaşananlar, saldırının hedefini ve saldırıyı gerçekleştiren merkezin mesajını açığa çıkarmıştır. Türkiye ve ABD, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmaya çalışılan koridor cephesinde karşı karşıya geldi. Ankara'da gerçekleşen terör saldırısı, Türkiye'nin bombaladığı YPG'ye, ABD desteğinin bir yansımasıdır ve Türkiye'ye bir cevabıdır. Türk ordusu hedeftir. Bizler, Türk ordusunun terör örgütüne karşı yürüttüğü operasyonların yanında olduğumuzu bir kez daha beyan ediyoruz."

Konuşmanın ardından bir süre slogan atan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. DHA