''Biz bunlara mustahak değiliz''

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın hükümeti hedef alan sözlerine, AKP'den sert tepkiler geldi. En dikkat çekici olanı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözleriydi. "Tanıdığım, bildiğim Haşim Kılıç'a bu sözleri yakıştıramadım" diyen Arınç, Kılıç'ın AKP kapatma davasındaki rolünü anlattı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın AKP Hükümeti'ni hedef alan sözlerine AKP'li bakan ve milletvekilleri tepki gösterdi.

"Biz bunlara müstehak değiliz. Sayın Başkan'ın bunu konuşmasına da elbette izin verilmemeliydi."

Ancak, en dikkat çekici açıklama Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan geldi.

"Sayın Cumhurbaşkanımız'ı ayrı tutarsak, Başbakan'ımızı, bakanları hedef alan bir konuşma yapmasını, ağır eleştirilerde bulunmasını, hata saygısızlık içerecek cümleler kurmasını doğrusu bildiğim ve tanıdığım Haşim Kılıç'a yakıştıramadım."

"Tanıdığım Haşim Kılıç'a bu sözleri yakıştıramadım" diyen Arınç, Haşim Kılıç'ın AKP kapatma davasındaki rolünden övgüyle bahsetti.

"Sayın Başkan da tanıdığımız, bildiğimiz ve takdir etiğimiz kadarıyla her zaman demokratikleşmenin, özgürlüklerin yanında olmuştu, verdiği kararlarda, siyasi parti kapatma davalarında da çok önemli kararlarda da hep özgürlüklerden yana olmuştu. Biz onu bu kimliğiyle tanıyor, sevgi duyuyor ve takdir ediyorduk. Ama dün yaptığı konuşma bütün bunların üzerini örten, kendisine siyasi kimlik kazandıran bir konuşma olmuştur."

ulusalkanal.com.tr