Ukrayna BM'nin gündeminde

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Parlamentosu'nun hükümete Ukrayna'ya asker gönderme yetkisi vermesinin insan haklarını koruma amacını taşıdığını söyledi.

Ukrayna BM'nin gündeminde

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin 25. oturumunun açılışında Ukrayna'daki siyasi kriz konuşuldu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Parlamentosu'nun hükümete Ukrayna'ya asker gönderme yetkisi vermesinin insan haklarını koruma amacını taşıdığını savundu.

Lavrov, "Tekrarlıyorum, burada vatandaşlarımızın ve yurttaşlarımızın korunmasından bahsediyoruz. Temel insan haklarının korunmasından, yaşam hakkından bahsediyoruz, daha fazlasından değil" dedi.

Rusya dışişleri bakanı, "rusya'nın ukrayna'da güç kullanma tercihi radikaller üzerinde soğuk duş etkisi yarattı" dedi. Lavrov ayrıca Ukrayna'nın başkenti Kiev'de sokakları radikal grupların kontrol ettiğini belirtti.

Lavrov'un Cenevre'de Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi ile bir araya gelmesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

rusya bm lavrov Ukrayna