Sessiz Çığlık indirilen bayrak için yükseldi

Tutuklu komutan yakınlarının Sessiz Çığlıkları 'yurtseverlere özgürlük' için yükseldi. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Muğla'da gerçekleşen eylemlerde Diyarbakır 2. Ana Hava Jet Üssü'nde Türk Bayrağının indirilmesine tepki vardı.

Yurtseverler özgürlük için yükselen Sessiz Çığlıklar, İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de, Antalaya'da ve Muğla'da bir kez daha yankılandı.

Tahliye edildikten sonra ayağının tozu ile Silivri'de Vatan Nöbeti tutun emekli Orgeneral Hurşit Tolon, bu kez Ankara’da Vardiye Bizde ile nöbete başladı.

90’nıncı Sessiz Çığlık’ta babalar günü de unutulmadı. Halen tutuklu olan yurtseverlerin çocukları, Anayasa Mahkemesi’nden babalarını istedi.

Tutuklu asker yakınlarının İstanbul Beşiktaş'taki eyeleminde Diyarbakır 2. Ana Hava Jet Üstün'de türk Bayrağının indirilmesine tepki vardı.

Maltepe Cezaevin'dekin tutuklu komutanların ve Albay Berna Dönmez'in mektupları okundu. Gazeteciler, Meriç Velidedeoğlu, Barış Terkoğlu, Gülgü Feyman, ADD ve TGB'de eyleme destek verdi.

Vardiya bizde platformu İzmir' de 90. buluşmasını gerçekleştirdi. Andımızla başlayan eylemde yurtseverlere bir kez daha özgürlük istendi.

CHP 22. dönem Milletvekili Bülent Baratalı yurtseverlerimizin esaretini bitirecek ve Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatacağız ifadeleri kullandı.

Antalya'da 'Sessiz Çığlıklar, bu hafta bayrak için yükseltildi. Adalet ve özgürlük arayışının sürdürüldüğü Vardiya Bizde Platformu'nun 'Sessiz Çığlık' eyleminde bayrak indirilmesine sert tepki gösterildi.

Muğla'da da tutuklu asker yakınlarının da gündemi aynıydı.

Adana'da da Türk Bayrağının indirilmesine sessiz kalınması protesto edildi, dev türk bayrağı açıldı.

Haber: Deniz Çağlayan/ Devrim Dönmez Koçak

Kamera: Şengül Derin/ Sabri Kara

Fotoğraf: Şebnem Derviş

ulusalkanal.com.tr