Köyde Şenlik Var

"Köyde Şenlik Var" projesi İzmir'de hayat buldu. Bin 500 Genç 5 gün süren şenlik kapsamında Buca Kaynaklar'da doğayla buluştu. Gençler gündüzleri kültür, hobi ve sanat etkinlikleri akşamları ise konser ve film gösterimleri ile tatilin tadını çıkardı.

Çocuklarla şarkılar söylediler, kaldırımları rengarenk boyadılar, köy duvarlarına resimler çizdiler.

Bin 500 genç Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin "Köyde Şenlik Var Projesi" ile tatili İzmir'in Buca İlçesi'ndeki Kaynakları köyünde geçirdi.

Buca Belediyesi İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi'ndeki şenliğe Kaynaklar ve Belenbaşı Köylerindeki çocuklarda katıldı

İzmir’deki 120 üniversite öğrencisi gönüllü olarak "Köyde Şenlik Var Projesi"ne destek veriyor. Proje kapsamında Kaynaklar Köyündeki tiyatro salonunu ve Belenbaşı Köyündeki parkeler boyandı, Atatürk büstü düzenlenip çiçeklendirme çalışması yapıldı.

5 gün süren etkinlik kapsamında hukuk, cinsel istismar ve kodlamaca eğitimleri verildi. Sanat ağırlıklı çalışmalara imza atan gençler ebru sanatını öğrenip, ahşap boyamanın inceliklerini keşfetti. Kum boyama, uçurtma yapma eğitimleri de verilen şenlikte gençler salsa ve vals dansları öğrenip, çocuk korosu ve tiyatrosu gibi etkinliklerle keyifli zaman geçirdi.

ulusal.com.tr

izmir proje ÇYDD