Oğuz Polatbilek yazdı: Derbinin anatomisi

Oğuz Polatbilek yazdı: Derbinin anatomisi

İki takım da istekli başladı maça. Takım dizilişlerine bakıldığında Beşiktaşlı Oğuzhan Özyakup'un ileride oynaması dışında iki takımda da bariz bir hata yoktu. Ancak 8. dakikada Galatasaray'ın Beşiktaş defansı hatasından faydalanıp bulduğu gol sarı kırmızılı ekibe rahatlık avantajı sağladı. Eren Derdiyok boşboş pozisyonda topu önünde buldu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra Beşiktaş taraftarının morali de düştü. Ancak siyah beyazlılar maçı bırakmadı. Kartal rakip sahada etkili olsa da son vuruşlarda ve organizasyonlar da istediği golü bulamadı. Galatasaray ise kontralarla ileri çıktı. Ve sonunda uzun topların etkili adamı Bruma 44. dakikada rakip defansı tek tek geçerek topu kaleci Fabri'nin sağ tarafından ağlara gönderdi. Galatasaray 2-0 öne geçti.

İlk yarı, Beşiktaş defansının hataları, Gökhan Gönül, Oğuzhan Özyakup ve Olcay Şahan'ın etkisizliği ile son buldu.

İKİNCİ YARI KARTAL UÇTU

Şenol Güneş, ikinci yarıda tecrübesini konuşturdu. Oğuzhan ve Olcay'ı oyundan alan Şenol hoca, Talisca ve Aboubakar ile ileride daha etkili olmaya çalıştı. İkilinin oyuna girmesi Beşiktaş'a taze kan oldu. Siyah beyazlılar ilk yarıya daha etkili ataklarla başladı. Takımın canlanması taraftarın üzerindeki ölü toprağını atmasını da sağladı. Talisca'nın orta sahanın ilerisindeki etkili oyunu, Gökhan İnler'in adrese teslim uzun pasları, Aboubakar'ın Galatasaray defansını bunaltan hamleleriyle 60. dakikadan sonra ataklar daha da yoğunlaştı. Artık sahada daha organize ve istekli bir Beşitaş vardı. Ve peş peşe atakların ardından nihayet gol geldi. Quaresma'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Marcelo 73. dakikada son derece düzgün bir kafa vuruşuyla kaleci Muslera'yı avladı. Dakikalar 77'yi gösterdiğinde bu kez Cenk Tosun sahneye çıktı. Organize bir atakla Beşiktaş golü buldu ve skoru 2-2'ye eşitledi. Bu dakikadan sonra Beşiktaş 3. golü bulabilmek için daha etkili oynadı ama Vodafone Arena'daki derbinin sonucu değişmedi. Bu arada, hakkını verelim Galatasaray defansı oldukça sağlamdı.

MAÇIN HAKEMİ

Galatasaray ilk golden sonra oyunu yavaşlattı. Özellikle Muslera ve Galatasaray defansı defalarca tepki çeken hareketler yapsa da hakem Ali Palabıyık'ın herhangi bir yaptırımı ile karşılaşmadı. Ayrıca hakemin bariz pozisyonlar için düdük çalmaması da cabası.

SİHİRLİ DOKUNUŞLAR

Beşiktaş maça kötü başlasa da Şenol hoca oyunu iyi okudu. İkinci yarı Talisca ve Aboubakar'ın oyuna dahil olması Galatasaray'ın geriye yaslanmasına neden oldu. Galatasaray teknik direktörü Riekerink ise Şenol hocanın hamlelerine yanıt veremedi. 88. dakikada Bruma'nın çıkması ve Sinan Gümüş'ün oyuna dahil olması yetersiz kaldı.

BEŞİKTAŞ YÖNETİMİNE!

Basın tribününde televizyon olmaması büyük eksiklik. Özellikle böylesi maçlarda olmazsa olmazlardan.

Oğuz Polatbilek

ulusalkanal.com.tr