Jet Fadıl'ın Maldivler rüyası bitti

Jet Fadıl ismiyle bilinen iş adamı Fadıl Akgündüz'ün Maldivler'de yapmayı taahhüt ettiği 300 milyon dolarlık devremülk projesi iflası getirdi. İddialara göre, proje iptal edildi anacak bu durum kamuoyundan saklanıyor. Akgündüz, hiç bir şey olmamış gibi yeni projelerini satmaya hazırlanıyor.

Jet Fadıl'ın Maldivler rüyası bitti

Avrupa'daki vatandaşlardan 'yüksek kar payı' vaadiyle topladığı 300 milyon doları geri ödemediği için 2002 yılında tutuklanıp, ardından milletvekili bile olan Fadıl Akgündüz bir kez daha iflas iddiasıyla gündemde!

Cezaevinde çıktıktan sonra devre mülk otel projesiyle gündeme gelen Akgündüz, satış yaptığı binlerce kişiye kiraları ödemedi. Ardından da, Maldivler'deki Kofenbe adasını 170 milyon dolara alarak bitmemiş bir projeyi daha satmaya başladı.

Akgündüz, 6 haftada tam 600 bin yatak sattı. En düşük oda fiyatının bin 800 Euro olduğu, 300 milyon dolarlık projenin iptal edildiği öne sürüldü. Akgündüz'ün, iflas anlamına gelen bu durumu kamuoyundan gizlediği iddia ediliyor.

Şirketin Maldivlere ait telefonlarına yanıt veren yok. Satış linklerinin kapatıldığı sitede, konum bilgisinde Kofenbe adası yerine farklı bir adaya ulaşılıyor. Akgündüz, parasını isteyen mağdurlara yazdığı son mektupta da, Maldivler'in adını dahi anmıyor.

Jet Fadıl, icralık olan Bayrampaşa'daki otelin inşaatını da yıllardır bitiremiyor. Dışı makyajlanan otelin için hala kaba inşaat. Paralarını isteyen mağdurlara ise yeni müşteriler getirme şartı koşuyor.

Maldivler projesinin battığını gizli tutarak yeni devre mülkleri satışa çıkarmaya hazırlanan Akgündüz, İkitelli'de alıp lüks şekilde döşettiği 149 daireyi metrekaresi 7bin 500 liradan satışa çıkaracak. Akgündüz, insanları bu kez 'sonsuza kadar elektrik, su ve aidat parası yok.' sloganıyla kendine çekmeye çalışıyor. Ev alana araba vermeyi de vaad eden Akgündüz'ün, çalışanlarına maaşlarını ödemediği de biliniyor.

ulusalkanal.com.tr