Türkiye dahil 26 ülkenin katıldığı tatbikat 3 hafta sürdü

Suudi Arabistan'da, 20 ülkenin en seçkin askerlerinin oluşturduğu İslam Ordusu'nun ilk tatbikatı sona erdi. Kuzeyin Gök Gürültüsü adıyla düzenlenen tatbikat yaklaşık 3 hafta sürdü. Tatbikata Türkiye'de katıldı.

Türkiye dahil 26 ülkenin katıldığı tatbikat 3 hafta sürdü

26 İslam ülkesi Suudi Arabistan'da zorlu bir tatbikata imza attı.

Ülkelerin en seçkin askerlerinin oluşturduğu İslam Ordusu'nun "Kuzeyin Gök Gürültüsü" adı verilen tatbikatı yaklaşık 3 hafta sürdü.

Ülkenin kuzeyindeki Hafr el-Batın'da düzenlenen tatbikata katılan ülkeler tarafından düzenlenen askeri törende, Suudi Arabistan Kralı, 9 ülke lideri ve çok sayıda üst düzey yetkili hazır bulundu. Törene Türkiye adına Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz katıldı.

Aralarında, Suudi Arabistan, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas, Malezya, Ürdün, Tunus, Sudan, Lübnan, Bahreyn, Katar, Kuveyt, Yemen, Çad, Libya, Mali, Nijerya, Gine, Bangladeş ve Maldivler gibi ülkelerin yer aldığı Ra'du'ş Şimal tatbikatı sonrası İslam Ordusu'nun ilk görüntüleri de ortaya çıktı.

26 ülkenin Suudi Arabistan'da gerçekleştirdiği tatbikata 200 bin asker katıldı. İslam Ordusu'nun ilk tatbikatı tüm dünya tarafından dikkatle izlendi.

ulusalkanal.com.tr