AKP öğrencileri izleyecek!

Hükümetin 81 ilde kurulmasını istediği komisyonla öğrencileri takip altına alma girişimi tartışma konusu oldu. İçişleri Bakanlığının bu kapsamda illere gönderdiği talimat yazısı basına sızdı. Karara hem eğitimcilerden hem de eğitimcilerden tepki yağdı. Öğretmenler fişlemeye karşı öğrencilerinin arkasında duracaklarını belirtti.

İllerde öğrencileri izlemekle görevlendirilen izleme komisyonlarının kuralacak olmasına tepkiler artıyor.

İçişleri Bakanlığının 81 ile gizli ibaresiyle gönderdiği talimatta “İnceleme ve Tespit Komisyonu”nun kurulup öğrencilerin izlenmesi ve denetlenmesini istediği ortaya çıktı. Kurulacak komisyonlar başta üniverseteliler olmak üzere öğrenciler hakkında bilgi toplayıp merkezdeki birimlere iletecek.

Gündemin ön sıralarına hızla yerleşen skandalın bugün de belgesi de ortaya çıktı. Zaman gazetesinde yer alan ve Milli Eğitim Müdürlüğü ibaresi taşıyan resmi belgede öğrencilere yönelik inceleme ve takip faaliyetleri sıralanıyor.

İncileme komisyonu kararına ilk tepki üniversite öğrencilerinden geldi. Türkiye Gençlik Birliği üyesi olan ve Ankara Üniversetesi İletişim Fakültesinde okuyan Ekrem Uysal ve Eray Kara hükümetin baskılarına boyun eğmeyeceklerini belirtti.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da kararın Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Fişlemeye karşı öğrencilerin arkasında duracaklarını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

İçişleri Bakanı