Ticaret savaşları başlıyor!

Amerika’nın çelik ithalatına yüzde 25 ek gümrük vergisi Türkiye’yi de etkileyecek. Çünkü Türkiye Amerika’ya 1 milyar 200 milyon dolarlık ihracat yapıyor. Ege Demir - Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Halil Şahin, vergi artırdığı anda Amerika'da demir-çelik fiyatının yüzde 20 oranında artacağını düşünüyor.

ABD Başkanı Donald Trump, ithal çelik ve alüminyuma sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 10 oranlarında gümrük tarifesi uygulanması kararını imzaladı.

Ege Demir - Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Halil Şahin kararın verildiği anda demir çelik fiyatının Amerika’da yüzde 20’ye kadar artacağını belirtti.

Ulusal Kanal özel açıklamalar yapan Şahin, Amerika’nın kararı ile Türkiye’nin olumsuz etkileneceğini düşünüyor. Ancak burada Türkiye’nin yapacağı karşı hamleler de sınırlı.

Türkiye’nin demir-çelik ihracatı toplam 8 milyar 25 milyon doları buluyor. Bu ihracatın 1 milyar 2 milyon doları Amerika’ya yapılıyor. Bu nedenle Türk sanayiciler Amerika pazarının kaybetmek istemiyor.

Aynı zamanda İzmir Demir Çelik Sanayi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı olan Halil Şahin sektörün devlet desteğine ihtiyacı olduğunu vurguladı.

HABER: UFUK AKKAYA - KAMERA: AKIN KARA

ulusal.com.tr