Soma davasında beşinci duruşma

301 madencinin hayatını kaybettiği faciaya ilişkin davanın 5'inci duruşması Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Davada, faciadan kıl payı kurtulan işçilerden Ercan Metin ifade verdi. Metin, olayı dakika dakika anlattı.

Soma davasında beşinci duruşma

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasına ilişkin davanın 5'inci duruşması görüldü.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, faciadan kurtulan işçilerin ifadeleri alındı.

Alevleri ilk görenlerden biri, madende elektrik işlerinden sorumlu olan işçi Ercan Metin'di. Metin, yaşdıklarını dakika dakika anlattı. Olay günü sık sık elektrik kesintisi yaşandığını, bakım yapmak için 4'üncü bandın aşağısına gittiklerini söyleyen Metin, elektrik olmadığı için bandın çalışmadığını, bu nedenle de sağlıklı bilgi alamadığını belirtti.

Metin, saat 14.45 sularında bandın üst kısmında büyük bir alev topu gördüğünü anlattı. Alev topunu görünce kaçtıklarını, başmühendis Mehmet Efe'nin yönlendirmesiyle mekanize ayaktaki kaçamağa sığındıklarını ifade eden Metin, gece yarısına kadar bekledikleri sığınağın gazla dolduğunu, gaz maskeleri ve oksijen tüpleri ile hayatta kaldıklarını söyledi.

Ancak bazı gaz maskeleri küflüydü. Ercan Metin, bu nedenle bir arkadaşının can çekişerek hayatını kaybettiğini belirtti.

Mağdurların avukatları Ercan Metin'e üretimin artırılması için şartların zorlanıp zorlanmadığını sordu. Bu soruya sanıklar itiraz etti.

Mağdur avukatları ile sanık avukatları arasında çıkan tartışma nedeniyle mahkeme başkanı duruşmaya ara verdi.

ulusalkanal.com.tr