TSK'dan Fırat Kalkanı Harekatı'nın 92'nci gününe dair açıklama

Fırat Kalkanı harekâtının 92'inci gününde, savaş uçakları Suriye'nin kuzeyindeki IŞİD hedeflerine hava harekâtı düzenlendi. Jetler 9 hedefi yerle bir etti. Topçu birlikleri ise ateş altına aldığı 99 IŞİD hedefini etkisiz hale getirdi.

TSK'dan Fırat Kalkanı Harekatı'nın 92'nci gününe dair açıklama

24 Ağustos'ta başlayan Fırat Kalkanı Harekâtı, 92'nci gününü geride bıraktı.

El Bab’ın kuzey ve batıdan kuşatılmasının hedeflendiği operasyonda yaşanan çatışmalarda 4 ÖSO gücü hayatını kaybetti, 21'i de yaralandı. Operasyonlarda bir Uzman Çavuş ile bir Sözleşmeli Er de hafif şekilde yaralandı.

Türk savaş uçakları, Bab ve Şabviran bölgelerinde bulunan 9 IŞİD hedefine hava harekâtı düzenledi. Operasyonlarda IŞİD'in 2 karargâh binası, 4 savunma mevzii ve 1 cephaneliği yerle bir edildi.

Topçu birlikleri de tespit edilen 99 IŞİD hedefini ateş altına aldı. Teröristlere ait barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta-kontrol tesisleri, silah ve araçlar etkisiz hale getirildi.

Harekâtın başından bu yana 215 yerleşim yerini kapsayan yaklaşık bin 800 kilometrekarelik alan terörden temizlenmiş oldu. Bu bölgelerde çoğu tuzaklanmış 40 mayın ile bin 707 EYP'de kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

ulusalkanal.com.tr

tsk ışid suriye Fırat Kalkanı