Lavrov ile Maas İdlib'i görüştü

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov İdlib'teki durumu Türkiye ile birlikte çözmeye çalıştıklarını açıkladı. Alman Dışişleri Bakanı Maas'la Suriye meselesini görüşmek için Berlin'de bir araya gelen Lavrov, Türkiye ile yoğun işbirliği içinde olduklarının altını çizdi. Maas ise açıklamasında İdlib'e yapılan operasyonları durdurma çağrısı yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Almanya Dışişleri Bakanı Maas Berlin'de bire araya geldi. İkilinin gündeminde İdlib meselesi vardı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ortak açıklamada , İdlib'deki durumu varılan anlaşmalara uygun bir şekilde çözmek için Türkiye ile yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Lavrov İdlib'deki sivillere yönelik insani yardım koridorlarının oluşması için katkı sağladıklarını ve Türkiye ile yoğun işbirliiği içinde olduklarının altını çizdi.

Rusya Dışişleri Bakanı terörizmle mücadelede taviz verilmeyeceğini kaydetti.

Bu arada Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İdlib konusuyla ilgili gelecek hafta başında görüşecekleri bilgisini verdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Maas ise, Rusya ve Suriye'nin İdlib'teki operasyonlarını saldırı olarak niteledi.

Maas, "Suriye rejimi tarafından İdlib'e yapılacak geniş çaplı bir saldırının milyonlarca insan için felaket sonuçların oluşma tehlikesi var." değerlendirmesinde bulundu.

Kimyasal silah provokasyonlarına da değinen Maas, Rusya'nın Esad'ı uyarması gerektiğini savundu.

ulusal.com.tr

rusya almanya lavrov idlib görüşme maaş