NATO'da Rusya alarmı

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Rusya’yı engelleme çağrısında bulundu. Stoltenberg, Moskova'nın Baltık Denizi ve Akdeniz’de artan askeri varlığına karşı bir yanıt verilmesi gerektiğini belirtti.

NATO'da Rusya alarmı

NATO, müttefiklerine "Baltık Denizi ve Akdeniz'deki gücünü artıran Rusya'yı durduralım" çağrısını yaptı.

İspanya’nın Zaragoza kentinde son 10 yılın en büyük tatbikatını gerçekleştiren NATO'nun bir gözü de Karadeniz ve Akdeniz'de gücünü artıran Rusya'da. Tatbikatın ardından basın toplantısı düzenleyen NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya’nın Karadeniz ve Akdeniz’de askeri varlığını artırmasının, ABD’nin ve müttefiklerinin hareket alanını sınırlayabileceğini belirtti.

Stoltenberg, Rusya’nın Baltık Denizi ve Akdeniz’de artan askeri varlığına karşı ittifakın bir yanıt vermesi gerektiğini söyledi. NATO Genel Sekreteri “Rusya'nın kapasitesine karşı koyabileceğimizden emin olmalıyız” dedi.

Benzer bir çağrı geçen Çarşamba günü Romanya’nın başkenti Bükreş’te Doğu Avrupa’daki 9 NATO üyesinin katıldığı toplantıda yapılmıştı. Söz konusu ülkeler Kırım’ın Rusya’ya katılmasının ardından NATO’nun Avrupa’daki varlığını artırması gerektiğini bildirmişti.

Öte yandan NATO’nun Güney Avrupa'da düzenlediği tatbikata, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 30 ülke katılıyor. Tatbikatta 36 bin asker, 60 savaş gemisi ve 140 uçağın yer alıyor.

ulusalkanal.com.tr