Hat gerildi! Türkiye'den ABD'ye seyahat uyarısı

Türkiye, Amerika'daki terör olaylarını ve keyfi tutuklamaları gerekçe gösterdi, seyahat uyarısında bulundu. Dışişleri Bakanlığı Amerikan yargısının FETÖ'ye itimat ettiğini de vurguladı. Bu kararın Washington yönetimine yanıt olarak değerlendiriliyor. Zira ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'yi güvenlik açısında riskli anlamına gelen 3. kategoriye almıştı

Hat gerildi! Türkiye'den ABD'ye seyahat uyarısı

Amerika ve Türkiye arasında yeni bir gerilimin fitili ateşlendi. Washington, Türkiye'yi güvenlik açısından 3. düzey katagorisine aldı. Ankara'dan hamle gecikmedi. Amerika'ya seyahat edecek Türk vatandaşları uyarıldı.

"DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: Amerika'ya seyahat planları gözden geçirilmeli. Terör saldırılarında artış var."

Bakanlık, Amerika'ya seyahat edecek olan Türk vatandaşlarını bu ülkede yaşanan terör, şiddet olayları ve keyfi tutuklamalar nedeniyle uyardı. Açıklamada, bir çok saldırı örnek gösterildi, son olarak da New York metrosundaki bombalı eylem hatırlatıldı.

"DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI UYARDI: Resmi görevle Amerika'ya seyahat eden kamu görevlisi vatandaşlarımız dahil Türk vatandaşları, keyfi tutuklamalara maruz kalmakta."

Dışişleri Bakanlığı'nın hedefinde Amerikan yargısı da vardı. ABD'de açılan davalarda, FETÖ üyesi tanıkların kurgulanmış asılsız iddialarına ve iftiralarına itimat edildiği vurgulandı.

Atılan bu adım hali hazırda gergin olan Amerika Türkiye ilişkilerinde gelinen noktayı gösteriyor... Amerika, Türkiye'yi güvenlik açısından 3. kategori riskli ülkeler arasında göstermişti. Türkiye'ye gideceklere "Yeniden düşünün" uyarısı yapılmıştı.

Dışişleri Bakanlığı, 10 Ocak günü yürürlüğe giren yeni uygulamasında dünyadaki ülkeleri güvenlik açısından 4 ana kategoriye ayırıyor. Bu listede Türkiye; Sudan, Rusya, Venezuela, Pakistan ve Guatemala ile "Gitmeyi tekrar düşünün" başlıklı 3’üncü kategoride yer alıyor. "Seyahat etmeyin" içerikli 4’üncü kategori ise Yemen, Mali, Libya ve Somali gibi iç savaş ya da çatışmaların yaşandığı ülkeleri içeriyor.

ulusal.com.tr

abd türkiye dışişleri bakanlığı