Bakanlık kanalıyla 63 milyon lira yardım dağıtıldığı ortaya çıktı

7 Haziran seçimleri öncesi sadece Doğu ve Güneydoğu'da vatandaşlara, bir kereye mahsus olmak üzere para dağıtıldığı ortaya çıktı. Yardımlar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı üzerinden yapıldı. Bakanlığın, 1 Kasım seçimleri öncesinde de benzer bir çalışma içinde olduğu ortaya çıktı.

Bakanlık kanalıyla 63 milyon lira yardım dağıtıldığı ortaya çıktı

Türkiye, seçimler öncesi dağıtılan kömür, makarna ve hatta buzdolabı yardımlarını artık kanıksar duruma geldi. Sadece seçim dönemlerinde yapılan bu yardımların 7 Haziran seçimleri öncesi de yapıldığı ortaya çıktı.

Yardımlar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı üzerinden yapıldı. Bakanlık bir kereye mahsus olmak üzere; doğum, çeyiz, öksüz-yetim-şehit aileleri ve çocukları gibi kalemlerde yardımlar dağıttı.

Yardımlar yurt genelinde değil sadece Doğu ve Güneydoğu illerinde yapıldı. 44 ilde dağıtılan yardımın tutarı tam 63 milyon liradan fazla.

Bakanlığın, 1 Kasım seçimleri öncesinde de sosyal yardımların dağıtımı için de yeni bir çalışma başlattığı öğrenildi. 1 Kasım seçileri öncesi dağıtılacak yardımın hangi illeri kapsayacağı ve tutarının ne kadar olacağı henüz bilinmiyor.

ulusalkanal.com.tr