Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşecek mi? Bu sorunun yanıtı için gözler Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan İklim Zirvesi'ndeydi. Zira Erdoğan Putin'den iklim zirvesinde ikili görüşme talep etmişti. Ancak Putin o talebi geri çevirdi. Kremlin Sarayı'ndan "Putin Erdoğan ile görüşmeyi planlamıyor" açıklaması geldi. Ancak Erdoğan ise "Talebimizi ilk gün yaptık. Hala cevap bekliyoruz" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin açıklaması

Suriye'de terör örgütlerine opersyon yapan Rus uçağının düşürülmesinin ardından yaşanan gerginlik nedeniyle Paris'te bütün dikkatler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in üzerindeydi. Çünkü, Putin'in telefonlara çıkmaması nedeniyle Erdoğan zirvede ikili bir görüşme talep etmişti.

Ancak o görüşme yapılmadı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın görüşme talebine zirvenin yapıldığı sırada Kremlin Sarayı'ndan yanıt geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Erdoğan ile görüşme yapılması planlanmıyor. Böyle bir görüşme söz konusu değil. Görüşme olmayacak. Putin’in takviminde Erdoğan ile herhangi bir temas yer almıyor." açıklaması yaptı.

Daha sonra da Erdoğan bir açıklama yaptı. Erdoğan ise "Talebimizi ilk gün yaptık. Hala cevap bekliyoruz" dedi.

Erdoğan, Birleşmiş Milletler İklim Zirvesinde Putin ile ayrı salonlarda kaldı. Daha önce yapılan özel ayarlamaya göre; Putin, ABD Başkanı Obama ile aynı salonda bulundu. Erdoğan ise ayrı bir salonda kaldı.

Putin, zirvede çekilen aile fotoğrafında da yer almadı. Putin'in zirveye geç kaldığı için fotoğrafta yer almadığı belirtildi. Ancak Rus medyası, "Putin isteseydi zirveye zamanında gelebilirdi. Anlaşılan Erdoğan ile görüşmek bir yana, ortak fotoğrafta bile yer almak istemiyor" yorumları yapıldı.

ulusalkanal.com.tr

erdoğan putin açıklaması