İşte Beşiktaş'taki saldırının 10 hedefi

Türkiye'nin içeride ve dışarıda terör örgütlerine karşı operasyonlarını yoğunlaştırdığı ve bölge ülkeleriyle yakınlaşmaya başladığı bir dönemde İstanbul Beşiktaş'ta bombalar patladı. Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin'e göre Beşiktaş saldırısı "CIA'in örtülü operasyonu". Amacı da hem Türkiye'nin terörle mücadelesine darbe vurmak hem de bölge ülkeleriyle yakınlaşmasını engellemek.

Zamanlama açısından oldukça dikkat çekici bir dönemde yapıldı İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırı. Hem Türkiye'de hem de Suriye'de yaşanan gelişmeler saldırının amacına yönelik önemli ipuçlarını veriyor.

Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin'e göre Beşiktaş’taki saldırı CIA'in örtülü operasyonu. Zira Türkiye'nin son dönemde yaşadığı süreç Amerika'yı da yakından ilgilendiriyor.

Amerika'nın en büyük rahatsızlığı PKK ile AKP arasındaki açılım süreci sona erdikten sonra PKK hendeğe gömülmesi en çok Amerika ve Avrupa'yı rahatsız etti. Rahatsızlık her platformda dile getirildi. Amerika açılımın devam ettirilmesi için mesajı işte bu bombalarla verdi.

Türkiye-Amerika savaşının en çetin ve somut örneklerinden biri de Suriye. PKK koridorunun kesilmesinden rahatsız olan Amerika tepkisini hem kamuoyu önünde hem de perde arkası görüşmelerde Türkiye'ye iletti. Ancak El Bab'ın da Türk ordusunun kontrolüne geçmesi Washington'un rahatsızlığını iki kat arttırdı. Beşiktaş'ta patlayan bomba aslında Amerika'nın "harekâtı durdurun" mesajıydı.

Amerika'nın Türkiye'de operasyon için kullandığı enstürümanlardan biri de Fethullahçı terör örgütü. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ'ye yönelik operasyonlara yine en sert tepki Amerika ve Avrupa'dan gelmişti. Patlatılan bombarla verilen mesajlardan biri de "FETÖ'ye operasyonlar durdurulsun."

Terörle mücadelenin hem de ekonomik çıkmazın bir sonucu olarak Türkiye Rusya, Çin ve İran’la ilişkileri arttırdı. "İlişkileri durdurun" mesajı bombanın 4. amacıydı.

Kıbrıs konusunda taviz verilmesi ve Türk askerinin adadan çıkması, Mülteciler konusunda Avrupa’nın isteklerinin yerine getirilmesi, Karadeniz’de NATO daimi gücüne izin verilmesi, Musul operasyonuna Türkiye’nin karışmaması, Türkiye’nin ŞİÖ üyeliğinden vazgeçirilmesi ve doların devre dışı bırakılmaması bombayla Türkiye'ye verilen mesajlardı.

ulusalkanal.com.tr

abd cia