Disiplin süreci başlatıldı

CHP İzmir Milletvekili Adayı Atilla Sertel'i şikayet ederek adaylığını düşüren 3 CHP'li yüksek disiplin kuruluna sevk edildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da açıklamasında "Sertel'i şikayet edenler bu partide barınamaz" ifadelerini kullanmıştı.

Disiplin süreci başlatıldı

Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir Milletvekili Adayı Atilla Sertel'i şikayet ederek adaylığının düşmesine neden olan 3 partili için disiplin süreci başlattı.

İzmir ikinci bölgede yapılan ön seçimden zaferle ayrılan Atilla Sertel'i Yüksek Seçim Kurulu'na şikayet ederek adaylığının düşmesine neden olan 3 CHP'linin yüksek disiplin kuruluna sevk edildiği öğrenildi. Sertel'in Yüksek Seçim Kurulu'na şikayet edilmesi kabul edilemez bulundu.

4 buçuk saatlik toplantının ardından çıkan kararda "ön seçimden çıkan parti üyesinin şikayet edilmesi partililik ahlakı ile bağdaşmamaktadır" vurgusu yapıldı. Kararda Sertel'in Basın İlan Kurumu'ndaki görevinden istifa etmemesinin de ihmal olarak değerlendirildiği belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bir televizyon kanalında katıldığı programda "Sertel'i şikayet edenlerin partide barınamayacağını" söylemişti.

Atilla Sertel, kendisini seçim kuruluna şikayet eden kişilerin, CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Şirin Akgün'ün yeğeni Ozan Çelik ile parti üyeleri Levent Ünal ve Ülker Vural olduğunu açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr