Harekâtın kadın subayları

Onlar Zeytin Dalı Harekâtının Kara Fatmaları, Nene Hatunları... Sınır hattındaki kadın subaylar, harekât kapsamında bölgede kritik görevler üstleniyor. Birliklerin adeta eli ayağı olan kadın askerler, bütün zorlukların üstesinden gelecek güç ve kararlılığa da sahip.

Onlar bugün Türkiye'nin kararlılıkla verdiği Vatan Savaşının Kara Fatmaları, Nene Hatunları...

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında MehmetçikAfrin'e doğru ilerleyişini sürdürürken, sınır hattında görev alan kadın subaylar, birlikler için etkin rol oynuyor.

Fırat Kalkanı harekâtı başta olmak üzere terör örgütlerine yönelik çok sayıda operasyonda görev alan kadın askerler, bölgede kritik görevler üsleniyor.

Topçu Yüzbaşı Dilek Aygün, harekâtın başından itibaren komando ve zırhlı birliklerin ilerleyişine destek amaçlı sınır hattı boyunca konuşlandırılan obüs bataryasında görevli. Harekâtın önemli yer tutan fırtına öbüsleri ondan soruluyor..

İkmal Üsteğmen Çiğdem Yüksel.... Harekâtta bakım takım komutanı olarak görevli. Fırtına obüslerinin onarım faaliyetlerini gerçekleştiren ekipte yer alıyor.

Ve Bakım Üsteğmen Gülru Gizem Atabey... O da Zeytin Dalı Harekâtında bakım bölüm komutanı olarak görevli.

Türk Ordusunun teröristlere karşı başarıyla yürüttüğü harekatta kadın subaylar, bütün zorlukların üstesinden gelebilecek güç ve kararlılığa sahip.

ulusal.com.tr

mehmetçik zeytin dalı harekatı afrin türk ordusu Fırat Kalkanı Harekâtı vatan savaşı