Karaciğer dostu enginar

Bahar geldi, Ege mutfağında otların çeşitliği arttı... Birbirinden leziz ve adeta her biri şifa kaynağı olan otlar zeytinyağı ile yan yana gelince ortaya doyumsuz tatlar çıkıyor.. Yeşilin eksik olmadığı mutfaklardan enginar yemeğinin nasıl yapıldığını merak edenler ekran başına...

Her bölgenin kendine özgü nefis yemekleri, seçenekleri var…Ege Mutfağında ise yeşil eksik olmaz..

Ege mutfağı baharın da gelmesiyle en bol ve en leziz günlerini yaşıyor…

Enginarsa adeta şifa kaynağı…

Karaciğer dostu enginar ayıklandıktan sonra, tencereye diziliyor. Ardından lezzetine lezzet katmak için sos hazırlanıyor.

Taze soğan, taze sarımsak, ve dere otları ile hazırlanan garnitürler de enginarın üzerine dökülüyor.

Hızlı, pratik ve lezzetli olan enginar 25 dakikada sofradaki yerini alalıyor.

Ortaya tadıyla ve görüntüsüyle keyfine doyum olmayan işte bu lezzet çıkıyor.

ulusalkanal.com.tr

sağlık karaciğer zeytinyağı enginar ege mutfağı