Kutlu doğum MEB'e bağlandı!

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri bundan sonra eğitim öğretim faaliyetlerinin başında gelecek. Daha önce il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla gerçekleştirilen etkinlikler, 2015 yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatı tarafından yapılacak. Dini içerikli etkinliklerin nasıl uygulanacağına da bu ay karar verilecek.

Kutlu doğum MEB'e bağlandı!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın iş tavimine kutlu doğum haftası da girdi.

Ders kitaplarının hazırlanması, eğitim programlarının belirlenmesi, haftalık ders çizelgelerinin değiştirilmesi gibi faaliyetleri planlayan Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, Kutlu Doğum Haftasını da ana faaliyetler kapsamına aldı. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, 2015 yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatı tarafından yapılacak.

Bu görev kapsamında, tüm okullarda yapılacak dini konulu şiir ve kompozisyon yazma yarışmaları, Kuran ve ezan okuma yarışmaları, hadis ezberleme yarışmaları gibi faaliyetlerin nasıl uygulanacağına ilişkin uygulama esasları belirlenecek.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü de tüm okullarda yapılacak faaliyetlerin nasıl uygulanacağına bu ay karar verecek.

Söz konusu uygulama tartışmalı geçen 19. Eğitim şurasında da öneri olarak kabul edilmişti. Şûrada alınan bu kararın ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın iş takvimine Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini alması dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr

meb kutlu doğum