Böylesi ne görüldü ne de duyuldu! Bir il sosyal yardımla geçiniyor

Böylesi ne görüldü ne de duyuldu. 550 bin nüfusu olan ilde 420 bin kişi sosyal yardım alıyor. Burası işsizliğin en yüksek olduğu şehrimiz Batman. Durum öyle kötü ki, Batmanlı taze ekmek dahi alamıyor. Ve daha ucuza satılan bayat ekmekle karnını doyuruyor.

Böylesi ne görüldü ne de duyuldu! Bir il sosyal yardımla geçiniyor

Taze ekmek dahi onlar için lüks. Daha ucuz diye bayat ekmek alıyorlar. Neredeyse her dört kişiden 1'i işsiz. Durum öyle kötü ki, 550 bin nüfusu olan Batman'da 420 bin kişi sosyal yardım alıyor.

Batman'la ilgili çarpıcı rakamları Vali Azmi Çelik açıkladı. Vali, şehrin yüzde 75'ine yardım yapıldığını şu sözlerle söyledi: "Genel sağlık sigortası, engelli aile ve yakınlarına aylık ödeme yapılmaktadır. Ayrıca muhtaç yetimlere, asker ailelerine, şartlı eğitim sağlık ve gebelik yardımları da vakıf aracılığıyla yürütülmektedir. Yardımlardan 420 bin kişi yararlanıyor. Bu sayı il nüfusunun yüzde 75'ine tekabül ediyor."

Verilere göre Batman'a sadece Temmuz ayına kadar 65 milyon 900 bin liralık sosyal yardım yapıldı. Bu yalnızca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yapılan destek. Şehre bir de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aracılığıyla yapılan yardımlar var. Hepsi birlikte düşünüldüğünde yılın ilk 6 ayında Batman'a 85 milyon 700 bin lira yardım yapıldı.

yardımlar Batmanlı'nın geçimini sağlamaya yetmiyor. Çünkü Batman aynı zamanda işsizliğin en yüksek olduğu illerden. Neredeyse her 4 kişiden biri işsiz.

Durum böyle olunca Batman'daki çoğu vatandaş taze ekmek alacak parayı bile bulamıyor. Taze ekmek alamayan dar gelirli vatandaşlar; 3 tanesi 2 liraya satılan bu bayat ekmeklerle karnını doyuruyor. Vatandaş ucuz ekmek alabilmek için birbiriyle yarışıyor.

ulusalkanal.com.tr