3 köy, ÖSO, El Nusra gibi grupların eline geçti

Lazkiye kırsalında Suriye ordusuna karşı saldırı başlatan El Nusra, ÖSO ve Sultan Abdülhamid Tugayları gibi gruplar, 3 köyü geri aldı. Kelez, İsapınarı ve Akçabayır köyleri bu grupların eline geçti. Öte yandan TSK da Türkiye'ye düşen top mermisine karşılık Suriye topraklarına Fırtına obüsleriyle atış yaptı.

3 köy, ÖSO, El Nusra gibi grupların eline geçti

Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki çatışan El Nusra, ÖSO ve Sultan Abdülhamid Tugayları gibi gruplar kaybettikleri köyleri geri almak için karşı saldırıya geçti.

El Nusra, ÖSO ve Sultan Abdülhamid Tugayları, Suriye ordusunun kontrolü sağladığı 3 köyü geri aldı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Rusya'nın hava desteğiyle Türkmendağı'na operasyon başlatan Suriye ordusu son 3 günde aldığı mevkilerle önemli üstünlük sağladı. Ordu birlikleri, 16 Haziran'da Türkmen Dağı bölgesindeki bütün kritik yerleşim yerlerini geri aldı.

El Nusra, ÖSO ve Sultan Abdülhamid Tugayları gibi gruplar ise Suriye ordusuna karşı saldırıya geçti. Kelez, İsapınarı ve Akçabayır köyleri bu gruplar tarafından ele geçirildi.

Öte yandan çatışmalardan seken bir top mermeisi, Hatay'da Görentaş Hudut Karakolu bölgesinde bir boş araziye düştü. Sınırda konuşlu topçu birlikleri, Fırtına obüsleriyla merminin geldiği bölgeye atış yaptı.

ulusalkanal.com.tr