AKP'nin içtüzük hazırlıkları

Hükümet, Meclis tatile girmeden dar kapsamlı bir içtüzük hazırlamayı gündemine aldı. AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, başkanlık için gerekli uyum yasalarının da yer aldığı bir tüzük isterken, Grup Yönetimi ise geniş kapsamlı bir tüzüğün zaman alacağı görüşünü dile getirdi. Bu nedenle AKP kurmayları tatil öncesi küçük bir paketi Meclis'ten geçirmeyi hedefliyor.

İlk etapta dar kapsamlı olacak, muhalefetin kürsü hakkının engellenmesi hedeflenecek.

AKP Grubu, hafta sonundan sonra Meclis'i tatile sokmayı hedefliyordu. Ancak Genel Başkan Erdoğan'dan gelen içtüzük talimatı planları değiştirdi.

Hükümet, Meclis tatile girmeden dar kapsamlı bir içtüzük hazırlamayı gündemine aldı. AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, başkanlık için gerekli uyum yasalarının da yer aldığı bir tüzük isterken, Grup Yönetimi geniş kapsamlı bir tüzüğün zaman alacağı görüşünü dile getirdi. Bu nedenle AKP kurmayları tatil öncesi küçük bir paketi Meclis'ten geçirmek için harekete geçti.

İçtüzük İlk etapta dar kapsamlı olacak. Önceliklerden biri ise muhalefetin kürsü hakkının engellenmesi olacak.

Haber Türk'ün haberine göre, AKP kurmayları dar paketi kavga da çıksa Meclis tatile girmeden yasalaştırmayı planlıyor.

Habere göre, AKP'nin içtüzük hazırlığı daha önce üzerinde çalıştığı 19 maddelik pakete dayanıyor. Bu pakette muhalefetin tasarı engelleme girişimlerini sınırlayan, grup önerileri üzerinde sadece öneriyi veren partinin konuşması gibi düzenlemeler gündeme gelmişti.

Mini pakette devamsızlığı olan milletvekillerinin maaşlarından kesinti yapılması gibi düzenlemeler de söz konusu.

Kulislerde, salı günü grup toplantısında konuşan Tayyip Erdoğan'ın bu sözleri, İçtüzük değişikliğinin Meclis'ten geçirilmesi için yol haritası mesajı olarak değerlendirildi.

ulusalkanal.com.tr