Gülerce'den cemaat'e tepki

F tipi örgüt operasyonunda, hakkında gözaltı kararı çıkarılan 31 kişiden 28'si çeşitli illerde gözaltına alındı. 4 şüpheli ise emniyet sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Hakkında yakalama kararı bulunan eski Zaman yazarı Hüseyin Gülerce de ifadesini verdikten sonra serbest bırakıldı.

Gülerce'den cemaat'e tepki

İstanbul başta olmak üzere 13 İl'de eş zamanlı olarak düzenlenen F tipi örgüt operasyonunda, hakkında yakalama kararı çıkarılan 31 kişiden 27'si gözaltına alındı.

14 Aralık'ta başlayan operasyonun ilk gününde 27 kişi polis tarafından gözaltına alınmıştı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan, eski Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce de avukatı ile birlikte öğle saatlerinde Emniyet'e gitti. Böylece operasyonda gözaltına alınanların sayısı 28'e yükseldi

Savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılan Hüseyin Gülerce, emniyet çıkısında basın açıklaması yaptı.

Savcılık sorgusunun ayrıntılarını anlatan Gülerce, cemaatin İran konusunda çok yanlış uygulamalarda bulunduğunu söyledi.

Gülerce, Ergenekon ve Balyoz kumpasları ile ilgili de dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Operasyonun ikinci gününde Samanyolu Medya Grubu Başkanı Hidayet Karaca ,Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ,Eski emniyet şube Müdürleri Tufan Ergüder ve Mutlu Ekizoğlu'nun aralarında olduğu 23 kişinin İstanbul Emniyet'indeki gözaltıları devam ediyor.

Soruşturmayı yürüten savcılığın Adliye'de yaşanan karışıklığı engellemek için şüphelileri Emniyet'te sorguladığı öğrenildi.

Devleti ele geçirmek amacıyla örgüt kurmak , baskı, tehdit, iftira ve belgede sahtecilik suçlaması ile gözaltına alınan şüphelilerin savcılık sorgularına devam ediliyor.

Öte yandan sorguları tamamlanan, 4 kişiden 3'ü gece 1 kişi ise gün içerisinde savcılık kararı ile serbest bırakıldı. Serbest kalan isimler, Tek Türkiye Dizisi Yönetmeni, Naci Çelik Berksoy ,senaristler Radiye Ebru Şenvardar, Elif Yılmaz , Zaman Gazetesi yazarı Ahmed Şahin oldu.

Van'da gözaltına alınan Tek Türkiye dizisi senaristi Makbule Çam Alemdağ'ın yaşının küçük olması nedeniyle, Van Emniyeti'nce serbest bırakıldığı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

hüseyin gülerce