81 il valiliğine "virüs" uyarısı

İçişleri Bakanlığı, vaka sayılarındaki artış sonrası 81 il valiliğini uyardı. Denetimlerin artırılması ve kurallara uymayan yerlere ceza verilmesi istendi.

81 il valiliğine "virüs" uyarısı

81 il valiliğine tedbirlerle ilgili uyarı yapıldı.

İçişleri Bakanlığı, 15 Haziran’da valiliklere, Jandarma Genel Komutanlığı’na ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bir yazı gönderdi. Yazıda restoran, lokanta, kafeterya ile konaklama tesislerinin denetimi ele alındı.

Bakanlığın yazısında 30 Mayıs-11 Haziran arasında Kovid-19 vaka sayısının binin altına düştüğü belirtildi. 12, 13, 14 Haziran’da ise vaka sayılarının binin üstüne çıktığı vurgulandı. Sayılardaki artışın kurallara uyulmamasından kaynaklandığı belirtildi.

Bu kapsamda valiliklerden lokanta, restoran, kafe gibi işletmelere yönelik denetimlerin artırılması istendi. Bu tarz iş yerleri haftada en az 2 kez denetlenecek.

Ayrıca vatandaşlar, kurallara uymayan işletmeleri ihbar edebilecek. Halk, anonslar aracılığıyla ihbara ilişkin bilgilendirilecek.

Vatandaşlar ihbar için 155, 156 ve 112 numaralarını arayabilecek. Bu kapsamda yapılacak ihbarlara tüm kolluk kuvvetleri gecikmeden müdahale edecek. Önlemlere uymayanlara ilgili kanun gereğince para cezası verilecek.

ulusal.com.tr

içişleri bakanlığı virüs