KKTC liderine tepkiler sürüyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Mustafa Akıncı’nın “Kıbrıs sorununu tarihe gömerek federal birleşik bir Kıbrıs yaratacağız” sözlerine Vatan Partisi, MHP ve AKP’den tepki geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise KKTC’nin bağımsız bir devlet olduğunu söyledi.

KKTC liderine tepkiler sürüyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Mustafa Akıncı’nın “Kıbrıs sorununu tarihe gömerek federal birleşik bir Kıbrıs yaratacağız’’ sözlerine Türkiye’den tepkiler gelmeye devam ediyor.

Vatan Partisi MKK Üyesi Bülent Esinoğlu, yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Batı çözümlerinden yana olduğunu belirtti.

"Kıbrıs’ı Türkiye’den ayrı bir devlet olarak düşünmek açıkça Rum egemenliğini savunmaktır. Ankara’ya hayır demek Atina’ya evet demektir. Buna güçleri yetmez.’’

AKP adına konuşan Türkiye Büyük Millet Meclis Kıbrıs Dostluk Grubu Başkanı Ömer Faruk Öz de “Anavatan Türkiye Kıbrıs’ın çıkarlarını savunmaya devam edecektir” ifadesini kullandı"

Cumhuriyet Halk Partisi’nden ise ilginç bir açıklama geldi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu “KKTC sizce yavru vatan değil mi” sorusuna “KKTC bağımsız bir devlettir, saygı göstermelisiniz” yanıtını verdi.