İMF: ABD ekonomisi yüzde 6,6 küçülecek

Kovid-19 vakalarındaki artış ABD'de ekonomik toparlanmayı tehdit ediyor. IMF, ABD ekonomisinde bu yıl yüzde 6,6'lık daralma bekliyor.

İMF: ABD ekonomisi yüzde 6,6 küçülecek

ABD'de son dönemde Kovid-19 vakalarındaki artış 20'yi aşkın eyalette normalleşme sürecini kesintiye uğrattı. Ülke ekonomisinin toparlanmasını da riske atıyor.

Son olarak ülkede tüketici güveni temmuz ayında yeniden düşüşe geçti. Uzmanlar Amerikan ekonomisine yönelik başlıca riskin artan Kovid-19 vakalarıyla karantina önlemlerinin yeniden uygulanma ihtimali olduğu konusunda uyarıyor.

Moody's Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Kredi Görevlisi Madhavi Bokil konuştu; "Ekonomi yavaşça toparlansa bile koronavirüs şokundan kaynaklanan üretim kaybı asla tam olarak telafi edilmeyecektir" dedi.

Karamsar tabloyu Uluslararası Para Fonu da vurguladı. IMF, ABD ekonomisinin Kovid-19 salgınının etkisiyle bu yıl yüzde 6,6 küçüleceği tahmininde bulundu. 2021'de ise yüzde 3,9 büyüme bekleniyor.

Ekonomiyi onarmanın uzun bir zaman alacağını belirten IMF, karantina önlemlerinin yeniden uygulanma olasılığı olduğunu bildirdi.

abd imf