Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Atina'da

Atina'da düzenlenen 11. Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansına katılan Orgeneral Hulusi Akar "Terör örgütleri arasında ayrım yapmanın büyük bir yanlış olduğunu" söyledi. Orgeneral Akar bu hatanın en somut örneğinin Suriye krizinde yaşandığını vurguladı.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Atina'da

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar Atina'da düzenlenen 11. Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı'na katıldı.

Terörizm ile mücadelede devletler ve uluslararası kuruluşların ortak hareket etmesi gerektiğini belirten Akar, terör örgütleri arasında ayrım yapmanın büyük bir yanlış olduğunu söyledi. Orgeneral Akar bunun en somut örneğinin Suriye krizinde yaşandığını da vurguladı.

"Mart 2011'de başlayan krizde tespit edilen tehditler ve alınacak tedbirler muhataplarla paylaşıldığında gerekli adımlar atılmadı" diyen Akar "Bazı devletler krizin bölgesel kalacağı ve onları etkilemeyeceğini düşünerek harekete geçmekten kaçındı. Sonuçta kriz bu ülkelerin kapılarına dayandı." ifadelerini kullandı.

Bölgede teröristler ve terörizm ile en çok mücadele eden ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Akar, Fırat Kalkanı Harekâtı ve Başika'da 3 binden fazla IŞİD'li teröristin etkisiz hale getirildiğini hatırlattı. Genelkurmay Başkanı, IŞİD'in asla Müslümanların ve İslam'ın temsilcisi olamayacağını da kaydetti.

"FETÖ, PKK, PYD, YPG ve IŞİD'le mücadelede, dost ve müttefik ülkelerin daha etkin ve doğru yönde hareket etmesini beklediklerini kaydeden Akar "Bir terör örgütüyle bir diğer terör örgütü kullanılarak mücadele edilmez." ifadelerini de kullandı.

ulusalkanal.com.tr

hulusi akar genelkurmay