Dev göktaşı görüntülendi

İstanbul Üniversitesi, dev göktaşının Dünya'nın yakınından geçişini görüntüledi. Dev göktaşı Dünya’nın 6.3 milyon kilometre yakınından geçerek yörüngedeki yolculuğuna devam etti. Prof. Dr. Adnan Ökten şubat ayından beri gök taşının hareketlerini incelediklerini söyledi.

Dev göktaşı görüntülendi

İstanbul Üniversitesi Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi, "1998 OR2" isimli dev göktaşının Dünya'nın yakınından geçişini görüntüledi.

24 Temmuz 1998'de keşfedilen ve bugüne dek tespit edilen en parlak ve en büyük asteroidlerden biri olan 2,4 kilometre çapındaki "1998 OR2" isimli dev göktaşı, Dünya'nın 6.3 milyon kilometre yakınından geçti ve yörüngedeki yolculuğuna devam etti.

Güneş Sistemi'ndeki dev gök taşının Dünya'nın yakınından geçişi, İstanbul Üniversitesi’nin Çanakkale'deki İST60 ve Beyazıt Yerleşkesi'ndeki İST40 teleskoplarıyla görüntülenerek kayıt altına alındı.

Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Genel Astronomi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Ökten, şubat ayı başından beri 1998 OR2 isimli gök taşının hareketini incelediklerini söyledi.

ulusal.com.tr

istanbul üniversitesi