ABD'li komutan İncirlik'te

Amerika Hava Kuvvetleri Komutanı General David Goldfein İncirlik’i ziyaret etti. Goldfein IŞİD'e karşı yapılan operasyonları inceledi ve üsteki Amerikan askeriyle bir araya geldi.

ABD'li komutan İncirlik'te

ABD Hava Kuvvetleri Komutanı General David Goldfein, İncirlik Hava Üssünü ziyaret etti. Ziyaretle ilgili üssün resmi internet sitesinde yazılı açıklama yapıldı. Ziyaretin amacının IŞİD'e karşı yürütülen operasyonları denetlemek ve üsteki askerlerle bir araya gelmek olduğu açıklandı.

İncirlik'in IŞİD'e karşı yapılan operasyonlardaki önemine vurgu yapılan açıklamada Goldfein'in sözlerine de yer verildi. Hava üstünlüğünün oksijene benzediğini ifade eden Goldfein, "Eğer siz üstünlüğe sahipseniz bunu hiç düşünmezsiniz. Eğer üstünlüğe sahip değilseniz, hep bunu düşünürsünüz" dedi.

Goldfein, Fethullahçı Darbe Girişimi sonrası Amerika Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford (Cosef Danfırd) ve Hava Kuvvetleri Avrupa ve Afrika Komutanı General Frank Gorenc'in ardından İncirlik Üssü'nü ziyaret eden üçüncü Amerikalı komutan oldu.

Goldfein'in İncirlik ziyaretini Rusya'nın İncirlik Üssü'nü kullanacağına dair iddiların yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleştirmesi dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr