ABD Başkan Yardımcısı Biden, Mustafa Akıncı ile görüştü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile bir araya geldi. Biden ile görüşmesini değerlendiren Akıncı, çok yararlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi. Mustafa Akıncı ayrıca, Amerika’nın Kıbrıs meselesine en üst düzeyde ilgi gösterdiğini vurguladı. Biden ise Kıbrıs sorununun çözümü konusunda desteklerinin devam edeceğini öne sürdü.

ABD Başkan Yardımcısı Biden, Mustafa Akıncı ile görüştü

Birleşmiş Milletler 71’inci Genel Kurulu çalışmaları dolayısıyla New York'ta bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile bir araya geldi.

Biden’in kaldığı otelde bir araya gelen ikili, Kıbrıs Müzakereleri üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Biden ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Cumhurbaşkanı Akıncı, görüşmenin çok yararlı olduğunu söyledi.

Yarım saat olarak planlanan görüşmenin bir saati aştığını bildiren Akıncı, Kıbrıs Türk Tarafının sürece yaptığı katkıyı ABD’li yetkililerin de farkında olduğunu belirtti.

Mustafa Akıncı ayrıca, ABD’nin Kıbrıs Müzakereleri’ne en üst düzeyde ilgi gösterdiğini kaydetti.

Biden da Kıbrıs sorununun çözümü için desteklerinin süreceğini ileri sürdü.

Geçen günlerde Kıbrıs Müzakereleri sekteye uğramış, Mustafa Akıncı, Rum tarafının Kıbrıs Türklerinin güvenlik kaygısını gideremediğini söylemişti.

Akıncı ile görüşen Biden’ın, Kıbrıs’ta çözüme ulaşılması için telkinde bulunduğu tahmin ediliyor.

ulusalkanal.com.tr