TSK'nın yapısı tartışmaya açıldı! Vatan Partisi'nden uyarı

Profesyonel ordu ve bedelli askerlik gündemdeyken TSK’nın yapısı da tartışmaya açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Türk Ordusu’nun yapılanmasının inceleme altına alındığı belirtildi. Bedelli ve profesyonel askerliğe karşı olan Vatan Partisi'nden ise önemli bir uyarı geldi. Vatan Partisi MKK üyesi Emekli Astsubay Oktay Yıldırım, “Yeniden yapılanma son 20 yıldaki NATO, FETÖ ve PKK tehditlerine göre olmalıdır” dedi.

Türk Ordusu’nun yapısı tartışmaya açılıyor.

Önce bedelli askerlik ardından profesyonel askerlik gündeme geldi,.

Şimdi ise Türk Ordusu’nun yapısının yeniden değerlendirileceği belirtildi.

Milliyet’in haberine göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Türk Ordusu’nun yapılanması inceleme altına alındı. Buna göre iller ve bölgelerdeki ordu yapılanmaları, ücret politikaları ve terfilere kadar askerlik sistemi yeniden değerlendirilecek.

Yeni düzenlemenin içinde kalıcı kısa süreli askerliğin de olacağı belirtiliyor. Yeni askerlik modeli çalışmalarında, İçişleri Bakanlığı, YÖK gibi kurumlardan da görüş alınacağı belirtildi.

Vatan Partisi’nden ise uyarı gecikmedi. Açıklamayı Vatan Partisi MKK üyesi ve Basın Bürosu Başkanı Oktay Yıldırım yaptı.

Türk Ordusu’nun son 20 yıldaki tehditlere göre yapılanması uyarısında bulunan Yıldırım, “Son süreçte Türkiye NATO, PKK ve FETÖ’nün tehditleri altındadır” dedi. Mehmetçik ve Astsubay Hakkında Her şey kitaplarının yazarı Yıldırım, bu tehditlere karşı Türkiye’nin bölgesel işbirliği adımları attığını kaydetti, yeni yapılanmanın da buna göre konumlanması gerektiğini ifade etti. Emekli Astsubay Yıldırım, yeniden yapılanma içinde siyasi iradenin de elini Türk Ordusu’ndan çekmesi gerektiğine dikkat çekti.

ulusal.com.tr

tsk vatan partisi