CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan HDP ile ittifak haberlerine yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Kurultayı’nda HDP ile ittifak yapılması kararı alındığı haberlerinin ardından açıklama yaptı, “Bizim öyle ittifak yapma gibi bir düşüncemiz söz konusu değil” dedi. CHP’li vekil Sezgin Tanrıkulu’nun SİHA’ların sivilleri öldürdüğü iddialarına ilişkin de ilk kez konuşan Kılıçdaroğlu, olayın aydınlatılmasını istedi

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan HDP ile ittifak haberlerine yanıt

HDP ile ittifak haberleri için “doğru değil” dedi. SİHA’lar sivilleri öldürdü” iddialarına değindi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Gündemdeki konulara ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, Adalet Kurultayı’nda HDP ile ittifak yapılması kararı alındığı haberlerinin üzerine açıklama yaptı.

"NİYE İTTİFAK YAPALIM?: Biz niye ittifak yapalım biz CHP’yiz. Bizim öyle ittifak yapma gibi bir düşüncemiz söz konusu değil. Ha şunu sorarsanız, ‘Kürt kökenli vatandaşlardan oy istiyor musunuz?’ Evet istiyoruz. Bütün vatandaşlardan oy istiyoruz. Bunun için kalkıp da A partisi B partisi ile ittifak yapmanın mantığı yok. Öyle bir düşüncemiz de yok ama bazı çevreler kendilerine göre kurgu haberler yaparlar. Onları çok ciddiye almıyoruz"

CHP lideri, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun “Silahlı İnsansız Hava Araçları sivilleri öldürüyor” iddiasına ilişkin de ilk kez konuştu. Sezgin Tanrıkulu’nu savunan Kılıçdaroğlu, “Sezgin Tanrıkulu üzerinden özel suçlama alanı yapmadan, olayın sağlıklı ve sağduyulu aydınlatılmasını istiyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun gündeminde sözde Adalet Yürüyüşü ile yargıya güvenin sarsıldığını söyleyen Danıştay Başkanı Zerrin Güngör de vardı. Güngör’ün AKP’nin Danıştay’daki sözcüsü olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu “Bu konuda yasal bir adım atacağız” dedi.

Kılıçdaroğlu Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın 30 Ağustos kabulünde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önünde, “eğilme” fotoğrafına da değindi.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan eleştirmişti Zühtü Arslan’ı. Kılıçdaroğlu ise eleştirilerin doğru olmadığını söyledi, “AYM Başkanının, o görüntülerde uzun süreli eğilme söz konusu değil“ dedi.

ulusal.com.tr

chp hdp siha Sezgin Tanrıkulu kemal kılıçdarğlu