CHP'den yeni açılım önerisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Terörü 4 yılda bitiririm" sözlerinin perde arkasından PKK açılımını Meclis'e taşıma teklifi çıktı. Kılıçdaroğlu'nun hazırladığı 10 maddeli çözüm paketinde terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın sık sık dile getirdiği Toplumsal Mutabakat Komisyonu kurulması önerisi yer aldı. Pakette, Akil İnsanlar Grubu kurulması da var

CHP'den yeni açılım önerisi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin perde arkasından, terör örgütü PKK açılımını Meclis'e taşıma önerisi çıktı.

Milliyet gazetesinin haberine göre Kılıçdaroğlu 5 yıl önce dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'a sunduğu 10 maddeli çözüm paketinin revize edilerek bugüne uyarlanmasını istiyor.

Kılıçdaroğlu, çözüm paketinde PKK lideri Abdullah Öcalan'ın da savunduğu Toplumsal Mutabakat Komisyonu kurulmasını talep etti. Daha önce de CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, komisyonun kurulması için Meclis'e kanun teklifi vermişti.

Milliyet'in haberine göre, Meclis denetiminde bir mekanizma oluşturulması ve siyasi partiler arasında diyalog imkanı yaratılması öneriliyor.

Bu kapsamda, Meclis bünyesinde Toplumsal Mutabakat Komisyonu, Meclis dışında ise Akil İnsanlar Grubu oluşturulacak. Komisyon, Meclis'te bulunan siyasi partilerin önereceği ikişer üyeden, Akil İnsanlar ise her siyasi partinin vereceği 3'er üyeden oluşacak.

Ardından çeşitli kesimlerden alınacak görüş ve öneriler rapor halinde Meclis Genel Kurulu'na sunulacak. Genel Kurul'un rapor üzerindeki görüşleri de bir paket haline getirilerek uygulaması için hükümete verilecek.

Çözüm paketinde terörün sadece güvenlik politikalarıyla çözülemeyeceği de savunuldu.

ulusal.com.tr

chp kılıçdaroğlu