Fırat Kalkanı operasyonunda Türk askerlerine saldırı

Fırat Kalkanı Harekâtında üzücü haber geldi. Gece yarısı kritik öneme sahip El Bab operasyonuna katılan askerlerimize düzenlenen hava saldırısında 3 asker şehit olduğu, 1'i ağır 10 asker de yaralandı. Ankara'yı alarma geçiren saldırı ile ilgili TSK'dan yapılan açıklamada "Hava saldırısının Suriye rejim güçlerince gerçekleştirildiği değerlendirilmektedir" ifadeleri kullanıldı

Fırat Kalkanı operasyonunda Türk askerlerine saldırı

Fırat kalkanı operasyonundan üzücü haber geldi.

El Bab operasyonunu yürüten Türk askeri birliğine yönelik saldırıda 13 asker yaralandı. Yaralılar askeri helikopter ve ambulanslarla Kilis ve Gaziantep'teki hastanelere nakledildi. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen 4 askerden 3'ü şehit oldu. Diğerinin ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Şehitlerin; Kırşehirli Piyade üsteğmenm Zafer Er, Eskişehirli Piyade Uzman Çavuş Melih Özcan ve Samsunlu Astsubay Çavuş Erdal Bolat olduğu belirtildi. Şehitlerin naaşları Gaziantep Adli Tıp Kurumunda yapılacak işlemlerinin ardından memleketlerine uğurlanacak.

Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Kilis Devlet Hastanesi'nde yaralıları ziyaret etti, hastane yetkililerinden bilgi aldı. Çevik Kuvvet ziyaret sırasında hastane ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı.

Saldırı Ankara'yı alarma geçirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı telefonla arayarak bilgi aldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Trabzon programını iptal etti.

Saldırıyla ilgili Başbakanlık yayın yasağı kararı aldı. Yasağın gerekçesinin "Hava saldırısıyla ilgili resmi açıklamalar dışında haberlere itibar edilmemesi" olduğu vurgulandı.

Saldırıyla ilgili Türk Silahlı Kuvvetlerinden de yazılı açıklama yapıldı. Genelkurmay açıklamasında "24 Kasım 2016 saat 03:30 sularında, Suriye rejim güçlerince gerçekleştirildiği değerlendirilen hava saldırısında, 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 1'i ağır 10 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır." denildi.

ulusalkanal.com.tr

el bab Fırat Kalkanı Harekâtı şehit ve yaralılar var