Meclis Genel Kurul'da torba kanun tasarısı ele alınacak

Yatırımcı, işletmeci ve ihracatçılara vergisel teşvik getiren Torba Kanun Tasarısı 3 Ocak Salı günü Genel Kurul'da görüşülecek. Tasarıya göre, yat ve gemi sahiplerinden vergi alınmayacak, kamunun elindeki taşınmazlar eğitim ve yurt faaliyetleri yürüten vakıflara bedelsiz verilecek. Meclis, Kişisel Verilerin Koruma Kurulu için de mesai yapacak.

Meclis Genel Kurul'da torba kanun tasarısı ele alınacak

Meclis, yeni yıl mesaisine yoğun gündem başlıklarıyla başlayacak.

3 Ocak Salı günü Genel Kurul'da yatırımcı, işletmeci ve ihracatçılara vergisel teşvik getiren Torba Kanun Tasarısı ele alınacak.

Tasarıda, daha önce muhalefetin itirazıyla Varlık Barışı yasasından çıkartılan yat ve gemi gibi araçlara verginin alınmamasını amaçlayan düzenleme yer aldı.

Buna göre, gemisi ve yatı olan ve bu araçlarla ticaret yapan kişilerden hiçbir şekilde vergi alınamayacak. Bu uygulama sadece yabancı bandıralı gemilere uygulanıyordu.

Torba Kanun içinde kamunun elindeki taşınmazların eğitim ve yurt faaliyetleri yürüten vakıflara bedelsiz verilmesi de var. Bu düzenlemeyle TÜRGEV ile Ensar Vakfı gibi eğitim ve yurt kuran vakıfların kamu mallarını 49 yıl bedelsiz olarak kullanmasının önünü açılacak.

30 yıldan fazla çalışmış ve 30 tam yıl üzerinden ikramiye alan memur emeklilerini yakından ilgilendiren düzenlemeler de Torba Kanun Tasarısı içinde yer verildi. Tasarıya göre, 30 yılın üstünden hizmet görenlere her yılı için geriye dönük ikramiye ödemesi yapılacak.

Genel Kurul'da Kişisel Verilen Korunması Kurulu'nda bir AKP ve bir HDP'liden boşalan yerlere üye seçimi yapılacak.

Kişisel Verilen Korunması Kurulu, şahısların ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, mezhebi, sağlığı ve cinsel hayatı gibi özel nitelikli verilerini koruyor.

ulusalkanal.com.tr

tbmm genel kurul Torba Kanun Tasarısı