HSYK'dan kumpasçılara inceleme

HSYK'dan kumpasçılara inceleme

Kumpasçılara bir kötü haber de HSYK'dan geldi. Ergenekon hakimleri hakkında, "yetkisiz ve görevsiz oldukları halde tutukluk kararı vermeleri" nedeniyle inceleme başlatıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla başlatılan inceleme kapsamında, dava avukatları müfettişlere tanık sıfatıyla ifade verdi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Ergenekon hakimlerini incelemeye aldı.

Özel görevli mahkemelerin kapatılmasının ardından yetkisiz olarak tahliye taleplerini reddeden hakimler hakkındaki inceleme talimatı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından verildi.

HSYK müfettişleri kapatılan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese ve üyeleri Sedat Sami Haşıloğlu ile Hüsnü Çalmuk'un kanuna aykırı karar vermesiyle ilgili dosya avukatlarının tanıklığına başvurdu.

Müfettişlere ifade veren avukat Hüseyin Ersöz, Ergenekon hakimlerinin nöbetçi mahkemelerde tahliye kararları çıkarken bile tutukluğa devam kararı aldığını hatırlattı.

Ersöz, Ergenekon hakimlerinin gerekçeli kararın avukatlara tebliğ edilmeden basın açıklaması ile duyurulduğunu hatırlattı.

İnceleme sonunda Başkan Özese ve üye hakimler Haşıloğlu ile Çalmuk için "yetkisiz ve görevsiz olarak tutukluluk" kararı vermekten soruşturma açılması bekleniyor.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

hsyk inceleme kumpas