Hrant Dink cinayeti iddianamesi yeniden başsavcılığa gönderildi

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinde rolü olan kamu görevlileri hakkındaki iddianame yeniden başsavcılığa gönderildi. Dink Ailesi de başsavcılığa başvurarak iddianamenin mahkemeye gönderilmesini talep etti. Dilekçede iddianameyi iade etme yetkisinin başsavcılık değil mahkemeye ait olduğu belirtildi..

Hrant Dink cinayeti iddianamesi yeniden başsavcılığa gönderildi

Hrant Dink iddianamesi yeniden başsavcılığa gönderildi. Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü'nün iddianamede ufak düzenlemeler yaptığı öğrenildi.

Dink'in öldürülmesinde rolü olan kamu görevlileri hakkında hazırlanan iddianamede İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, İstanbul İstihbarat eski Müdürü Ahmet İlhan Güler ve Trabzon eski Emniyet Müdürü Reşat Altay'a yönelik suçlamalarda herhangi bir değişiklik yapılmadığı belirtildi.

Dink ailesi de başsavcılığa başvurarak iddianamenin mahkemeye gönderilmesini talep etti. Avukat Hakan Bakırcıoğlu delilleri inceleme ve iddianameyi iade etme yetkisinin mahkemeye ait olduğunu belirtti.

Başsavcılığın iddianameyi iade yetkisi olmadığını vurgulayan avukat Bakırcıoğlu Anayasa Mahkemesi, Hakim ve savcılar Yüksek Kurulu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını hatırlattı.

Bakırcıoğlu iddianamenin şüpheli olarak yer alan Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç ile dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay ve İstanbul İstihbarat Şube Başkanı Ahmet İlhan Güler'in dosyadan çıkarılması için İade edildiğini söyledi. Başvuruda Dinç, Altay ve Güler'in Dink'in öldürülmesinde ihmali olduğu ifade edildi.

İddianamede F tipi polis şefleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer ile birlikte 25 sanık yer alıyordu.

ulusalkanal.com.tr