Katar'dan gelen Türkler karantinaya alındı

Koronavirüs salgını nedeniyle yurtdışındaki Türk vatandaşlarının tahliye işlemleri devam ediyor. Suudi Arabistan'dan getirilen 252 vatandaşımız Bursa'da, Ukrayna'dan getirilen 10 vatandaşımız ise Yalova'da öğrenci yurtlarına yerleştirildi.

Katar'dan gelen Türkler karantinaya alındı

Dünyadaki Koronavirüs salgını nedeniyle yurtdışından getirilen vatandaşların tahliyeleri sürüyor. Suudi Arabistan'dan yurda getirilen 252 Türk vatandaşı, Bursa'da öğrenci yurduna yerleştirildi.

Türk Hava Yolları (THY) uçağı ile İstanbul Havalimanı'na inen yolcular, otobüslerle Bursa'ya getirildi. Merkez Nilüfer ilçesine getirilen 125 kişi, sağlık kontrollerinin ardından AFAD ekipleri eşliğinde, Mehmet Zahid Kotku Öğrenci Yurdu'na yerleştirildi.

İnegöl ilçesine getirilen 127 kişi de sağlık kontrollerinin ardından Şirin Hatun Öğrenci Yurdu'nda karantinaya alındı.

Ukrayna'dan yurda getirilen 10 Türk vatandaşı ise Yalova'da öğrenci yurduna yerleştirildi.

Tük Hava Yolları (THY) uçağı ile İstanbul Havalimanı'na inen yolcular, buradan otobüslerle Yalova'nın Çınarcık ilçesine getirildi. Sağlık kontrolleri yapılan ikisi çocuk 10 kişi, Çınarcık Öğrenci Yurdu'nda karantinaya alındı.

14 gün boyunca yurtlarda tüm ihtiyaçları karşılanacak vatandaşlar için görevli sosyolog ve psikologlar da destek sunacak.

ulusal.com.tr

bursa Ukrayna koronavirüs yalova suudi arabistan