TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması

Fırat Kalkanı Harekâtının 43. gününde üzücü haber geldi. IŞİD'li teröristlerin Rai'nin doğusundaki Ziyara bölgesine sızma girişimi sonrası çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 3 asker de hafif şekilde yaralandı. Çatışmada 28 IŞİD'li terörist de etkisiz hale getirildi. Öldürülen terörsitler arasında IŞİD'in bölge sorumlusu da bulunuyor.

TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeyindeki terör unusurlarına karşı başlattığı Fırat Kalkanı Harekâtı 43. gününde devam ediyor.

ÖSO güçleri, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Rai'nin güneybatısındaki Türkman Barı, Kuaybah, Boztepe ve Hardanah'da kontrolü ele geçirdi. Çatışmalarda 2 ÖSO'lu hayatını kaybetti 17'si de yaralandı. Harekâtın başından bu yana yaklaşık 980 kilometrekare alanı kapsayan 115 meskun mahal IŞİD'den temizlenmiş oldu.

43. günde üzücü bir haber de geldi. IŞİD'li teröristler Ziyara'ya sızma girişiminde bulundu. Çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu 3 asker de hafif şekilde yaralandı. Çatışmada 28 IŞİD'li terörist de etkisiz hale getirildi. Bölgede arama tarama faaliyetleri devam ediyor.

Operasyon kapsamında tespit edilen, aralarında silah mevzileri, geçici barınma alanları ile bomba tuzaklandığı düşünülen iki araç dahil 75 hedefe 275 atış yaptı. Böylece IŞİD'e ait bin 875 hedefe 8 bin 652 atış yapılmış oldu. IŞİD'den temizlenen bölgelerde tuzaklanmış 6 EYP'de imha edildi. Harekâtın başından bu yana 28 mayın ve bin 10 EYP kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiş oldu.

Savaş uçakları ise Aktarin, Rasm al Ward, Kabtan ve Dabık'taki hedeflere hava harekâtları düzenledi. Operasyonda kontrol merkezi olarak kullanılan 2 bina, 1 kontrol noktası, silah mevzii haline getirilmiş 1 bina ile 2 toplanma noktasını imha edildi.

Alınan anlık istihbarat üzerine Aktarin ve Kabtan'da; 2'si komuta kontrol merkezi, diğer 2'si ağır silahlarla donatılmış dinlenme amaçlı kullanılan 4 binaya ek hava harekâtları düzenlendi. Binalar içindeki teröristlerle birlikte imha edildi. Etkisiz hale getirilen terörsitler arasında IŞİD'in bölge sorumlusunun da bulunduğu belirtildi.

Koalisyon güçleri ise Türkmen Barı, Ziyara, Suran, Aktarin ve Titanah bölgelerinde düzenlediği harekâtlarda 5 IŞİD'li ile silah mevzileri imha edildi.

IŞİD için Dabık kırılma noktası. Terör örgütü burayı kaybetmesi halinde Suriye'de şimdiye kadarki en ağır darbeyi yemiş olacak. Bu yüzden IŞİD'liler, geri çekildikleri yerlere çok kuvvetli ve aşırı yoğunlukta bubi tuzakları kuruyor. IŞİD'in tuzaklarının terör örgütü pkk'nın tuzaklarıyla aynı olması dikkat çekiyor.

tsk ışid deaş Fırat Kalkanı Harekâtı