Beşir Atalay'dan çarpıcı açıklamalar: Kılıçdaroğlu, CHP'yi esnetti

“Kemal Kılıçdaroğlu statik CHP'yi farklı yönlere esnetti” Bu sözler AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay'a ait. CHP'nin Kılıçdaroğlu'yla değişim geçirdiğini belirken Atalay, ana muhalefet partisinin Meclis'te açılım yasasısını desteklediğini hatırlattı.

Beşir Atalay'dan çarpıcı açıklamalar: Kılıçdaroğlu, CHP'yi esnetti

AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'yla değişim geçirdiğini belirtti. "Statik CHP farklı yönlere esnedi" ifadesini kullandı.

Hürriyet gazetesine konuşan Beşir Atalay, çarpıcı açıklamalar yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından yaşadığı dönüşümü önemsediğini kaydetti. CHP'nin açılama veridiği desteğin altını çizdi.

Atalay, "Ben bir siyasetçi olarak CHP'nin Kılıçdaroğlu dönemini önemli görüyorum. CHP ilk defa bazı değişimler geçiriyor. Statik CHP'yi farklı yönlerde esnetti. O iyi. Bizim çözüm süreci yasası çıkarken CHP destek verdi. Meclis'te öyle bir yardımlaşmamız oldu." dedi.

CHP'nin açılım sürecinde daha aktif olmasını beklediklerini belirten Atalay, “Gelin katılın çağrısını yaptı.

Atalay, "Ben çok istiyorum. Muhalefeti katmak lazım. 'Biz bilmiyoruz ne oluyor' gibi cümleler çok kullanılıyor. Gelip içine katılsınlar, görsünler. CHP'nin içinde farklı nüanslar var. Yasayı çıkarırken grup başkan vekilleri geldi, görüştük. Destek verdiler. Bu işe destek vermeyi arzu ediyorlar." ifadesini kullandı.

Atalay, iktidarları dönemindeki ekonomik gidişata ilişkin bir değerlendirme de bulundu. Fakirlik tanımının değiştiğini ve Türkiye'nin artık yoksulluk yaşamadığını iddia etti.

ulusalkanal.com.tr