Yüksek sıcaklıkta içilen çay gırtlak kanserine yol açıyor

Her gün tüketilen çay ve kahvenin, gereğinden sıcak içildiği zaman kanser riski taşıdığı ortaya çıktı. Uluslararası Kanser Araştırma Kurumu tarafından 65 derece ve üzeri sıcaklıkta içilen kahve ve çayın gırtlak kanserine yol açtığı belirtildi.

Yüksek sıcaklıkta içilen çay gırtlak kanserine yol açıyor

Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) bağlı Uluslararası Kanser Araştırma Kurumu (IARC), 'aşırı sıcak' derecelerde içilen kahve ve çay başta olmak üzere tüm içeceklerin kanserojen etkisi olabileceği uyarısında bulundu.

GIRTLAK KANSERİ UYARISI

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Türkiye, İran, Çin ve Güney Amerika ülkelerinde çay ve kahve gibi içeceklerin yüksek sıcaklıklarda tüketildiğini belirten IARC, söz konusu içeceklerin 65 dereceden sıcak değerlerde tüketilmemesi gerektiğini vurguladı. Türkiye ev İran gibi ülkelerde 70 derece bile çay içildiğini hatırlatan IARC, gırtlak kanseri uyarısında bulundu.

YETERLİ KANIT BULUNAMADI

WHO ayrıca, kahvenin kansere yol açtığına dair uyarı seviyesini azalttı. Kahveyi 'muhtemelen kanserojen' kategorisine alan kurum fikir değiştirdi. Araştırmada, kahvenin kanserojen olup olmadığna dair yeterli kanıt bulunamadı.

ulusalkanal.com.tr