İsyanın adı: Fenerbahçe

Tertibe isyanın adı bu kez Fenerbahçe oldu. İstanbul Kadiköy'de düzenlenen Büyük Fenerbahçe yürüyüşüne katılım yüz bin kişiyi geçti. Özel mahkemelere karşı yürüyen yurttaşlar "Ne cemaat ne AKP tam bağımsız Fenerbahçe" sloganı attı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım yürüyüş kortejinin en başındaydı. İşte o tarihi görüntüler...

Fenerbahçe ayağa kalktı, yönetim yüz bini aşkın taraftar ile birlikte "Türkiye İçin Adalet Yürüyüşü"nde buluştu.

Buluşmanın adresi Bağdat Caddesi oldu.

Kadiköy'ün her köşesi sarı lacivert renklere boyandı. Yurttaşlar Aziz Yıldırım ile birlikte aynı yolda yürüdü.

Özel mahkemelerin kumpaslarla yurtseverleri tutsak almasına isyan eden yurttaşlar, yüzbinler olup Bağdat Caddesi'ni trafiğe kapattı.

Sadece İstanbul'daki Fenerbahçeliler değil yurdun dört bir yanındaki taraftar dernekleri de yürüyüş için Kadıköy'e geldi.

İşçi Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği de Fenrbahçe taraftarına destek verdi. İşçi Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Levent Kırca, Kadıköy Belediye Başkan Adayı Suzan Aksoy ve Şişli Belediye Başkan Adayı Ümit Ertaç Zileli ile İşçi Partisi'nin ilçe belediye başkan adayları yürüyüşte halkı selamladı.

Fenerbahçe taraftarı Direniş Şehidi Ali İsmail Korkmaz'ı da unutmadı. Yürüyüşte, Haziran Direnişi'nin ardından bir kez daha rakip takımların renkleri bir araya geldi. Tertibe karşı mücadele, holiganizme karşı kardeşliği de yarattı.

Saatler süren coşkulu yürüyüşün ardından yüzbinlerce Fenerbahçe'li Kasımpaşa maçı için Şükrü Saraçoğlu Stadı'na geçti.

Haber: Deniz Adalı

ulusalkanal.com.tr

Habere ilişkin fotoğraf ve gelişmeler için görseli tıklayın

fenerbahçe aziz yıldırım türkiye Galatasaray kadıköy bağdat caddesi adalet