Sağanak yağış İzmir, Aydın Ve Muğla’da etkili oldu

Kuvvetleri yağış ve fırtına dün gece İzmir, Aydın ve Muğla’da etkili oldu. Ağaçlar yerinden söküldü, kilit taşları söküldü. Muğla’da ormanlık alanda yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıktı.

Sağanak yağış İzmir, Aydın Ve Muğla’da etkili oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günlerdir uyardığı şiddetli yağış ve fırtına Ege Bölgesi’ni etkisini altına aldı. İzmir, Aydın ve Muğla’da ağaçlar yerinden söküldü, yıldırım ormanlık alana isabet etti.

Gece İzmir’de gökyüzü şimşek ve yıldırım ile aydınlandı. Ödemiş ilçesinde 10 metrelik beton duvar rüzgarın ve yağışın etkisiyle yıkıldı. Tire’de de fırtına nedeniyle mısır tarlaları zarar gördü.

Kuvvetli sağanak ve fırtına Aydın’da hayatı olumsuz etkiledi. Çok sayıda ağaç yerinden sökülerek, yola devrildi. Çobanisa ve Şarabat Mahalleleri ile Kayran Kızlı Deresi'nde de aşırı yağış nedeniyle taşkın meydana geldi. Buharkent ilçesinde su basan ev ve işyerleri tahliye edildi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, ormanlık alanda yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıktı. Orman İşletme Şefliği yangına müdahale etti ve kısa sürede söndürdü. Bodrum’da etkili olan kuvvetli yağış ve rüzgar yurttaş kamerasına böyle yansıdı.

ulusal.com.tr

izmir fırtına aydın yağış muğla Meteoroloji Genel Müdürlüğü