Çiftçi kızı Yadigar ve emekli kızı Elif gençliği Meclis'e taşımaya hazırlanıyor

Haziran ayaklanması... 19 Mayıs... Silivri çıkarmaları.... T. D. eylemler... Yani Anayasa karşı direniş... Türkiye'ye ne zaman bir tehdit yönelse ilk onlar göğüslerini siper ettiler ve eylem örgütlediler... Başardılar da... Silivri duvarlarının sarsıldığı, AKP iktidarının titrediği Gezi eylemlerini hatırlayın... O, 2012'de halk hareketinin fitilini ateşleyen 230 bin gencin yürüdüğü 19 Mayıs kutlaması da gözleriniz önüne getirin. İşte o eylemlerin yaratıcısı iki genç kadın Meclis yolunda...

Çiftçi kızı Yadigar ve emekli kızı Elif gençliği Meclis'e taşımaya hazırlanıyor

İki genç kadın. Biri 28 diğeri 25 yaşında. Yadigar Özen ve Elif İlhamoğlu, Türkiye'nin en genç milletvekili adayları.

7 Haziran yarışında en dikkat çeken isimler arasındalar. Aslında Türkiye onları gençlik mücadelelerinden tanıyor. 19 Mayıslar'dan Siliviri çıkarmalarına, uzun yürüyüşlerden Haziran direnişine kadar biçok eylemin yaratıcılarıydı... Onlar şimdi gençlik mücadelesini, Haziran'ın sesini meclise taşımak için milletvekili adayı oldular.

İstekleri ve hedefleri net.

"Meclisin yüzünü güldüreceğiz" diyen Yadigar ve Elif'in en büyük destekçikleri de aileleri.

2013 Haziran'ında halk hareketinin merkezi Gezi Parkın'da kahkahalarla sohbet ederken konu gençlerin eğitim ve işsizlik sorununa gelince ciddileşiyorlar.

Sohbet üniversite olunca Gezi Parkı'nda Beyazıt Meydanı'nda gittik... Denizli'de okuyan Yadigar, ilk kez gördüğü tarihi kapı önünde heyecanlı bir şekilde vaadlerini sıralıyor.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN KAMERA: MEVLÜT AYDOĞAN