Tatlı çifti gençlere taş çıkartıyor

Trabzonlu Tatlı çifti, ilerlemiş yaşlarına rağmen gençlere taş çıkartıyor. Çaykara ilçesinde yaşayan Tatlı çifti, 80'e dayanan yaşlarına aldırmadan gün boyunca çalışıyor. Yaylada tırpanla ot biçip, hayvanlarına bakıyorlar. Ürettikleri süt ve süt ürünlerini satarak geçiniyorlar. Birbirlerine yaslanarak çalışıp üretmekten bir an olsun geri durmuyorlar.

Tatlı çifti gençlere taş çıkartıyor

Onlar eski toprak... İlerlemiş yaşlarına rağmen gençlere taş çıkarıyorlar. Trabzonlu Tatlı çifti, çalışıp üretmekten asla vazgeçmiyor.

78 yaşındaki Fikri Tatlı sabahın ilk ışıklarıyla düşüyor yollara. Elinde tırpanı ağır adımlarla da olsa arşınlıyor, o güzelim yayla yollarını. Gün boyu hayvanları için ot biçiyor.

77 yaşındaki Mevlüde Tatlı da eşinin kestiği otları kurutup balya haline getiriyor. İneklerden sağdığı süt ile yaptığı tereyağ, peynir ve yoğurdu satarak ev bütçesine katkı sağlıyor. Hayat mücadelesine birbirlerinden güç alarak devam ediyorlar...

Fikri Tatlı, 1990 yılında çay fabrikasından emekli oldu ama çalışıp üretmeyi hiç bırakmadı. Ona göre, ataların da dediği gibi, 'işleyen demir ışıldar.' Sağlığını da buna borçlu olduğunu söylüyor.

Tatlı çifti, hem gençlere hem de yaşıtlarına 'çalışın' diyor.

ulusal.com.tr

trabzon çaykara