Prof. Dr. Halil İnalcık Fatih Camii Haziresi’nde toprağa verildi

Dünyaca ünlü tarihçimiz Profesör Doktor Halil İnalcık İstanbul'da sonsuzluğa uğurlandı. Fatih Cami’sinde düzenlenen törene siyaset ve akademi camiasından çok sayıda isim katıldı. İnalcık’ın naaşı, Fatih Cami Haziresi'ne defnedildi.

Prof. Dr. Halil İnalcık Fatih Camii Haziresi’nde toprağa verildi

100 yaşında hayata veda eden, hocaların hocası Profesör Doktor Halil İnalcık son yolculuğuna uğurlandı.

Çoklu organ yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İnalcık için ilk tören dün Ankara ve Bilkent Üniversitesi'nde düzenlenmişti. Törenlerde, sevenlerinden helallikler alındı, dualar okundu.

Sabah saatlerinde Ankara'dan İstanbul'a getirilen Halil İnalcık'ın naaşı, cenaze namazı için Fatih Camisi'ne getirildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Bu sırada cami ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Cenazenin olduğu avluya girmek isteyen herkes teker teker arandı.

Duayen tarihçiyi son yolculuğunda devlet erkanı ve sevenleri yalnız bırakmadı. Cenazeye başta İnalcık ailesi olmak üzere, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak, İstanbul Üniversitesi araştırma görevlisi Mehmet Perinçek ile birlikte çok sayıda akademisyen ve sevenleri katıldı.

Törene katılanlar İnalcık'ın kızı Gülhan İnalcık'a taziyelerini iletti.

Öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından İnalcık'ın cenazesi, Fatih Camii Haziresi'nde toprağa verildi.

Haber: Mesut Törün

Kamera: Şengül Derin - Bülent Ünal - İhsan Ulak

ulusalkanal.com.tr